Serra del Montsant (Roca Corbatera-Refugi Albarca)

Serra del Montsant (Roca Corbatera-Refugi Albarca)18 Mar 08:00 - 16:30 - Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET

Route

Refugi Montsant d’Albarca - Camí dels Cartoixans -Sant Joan de Codolar - Camí del Montsant o Grau del Tomaset - Cova Santa - Roca Corbatera - Grau Gran - Refugi Montsant d’Albarca.

El Montsant, parc natural El Montsant és un espai d’una especial singularitat geològica i paisatgística que acull destacats valors naturals, propis de les serres prelitorals i que encara conserva un baix grau d’artificialització. El Montsant i el seu entorn té, a més, un important patrimoni arqueològic, arquitectònic i etnogràfic. Es va declarar parc natural mitjançant el Decret 13/2002, de 30 d’abril, amb l’objectiu de protegir-ne els valors geològics, biològics, paisatgístics i culturals.
El punt més alt n’és la Roca Corbatera amb 1.163 m d’altitud. L’original relleu del massís és format per un gran bloc de conglomerats calcaris de l’Oligocè alternat amb capes d’argila i gresos, damunt el sòcol paleozoic del Priorat. En condicions ideals de visibilitat es pot veure el Pirineu o l’illa de Mallorca.La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles li ha atorgat una condició molt especial. La fundació de la primera cartoixa de la península ibèrica -Scala Dei- i la intensa tradició eremítica, que ha perdurat fins a l'actualitat, són bona prova del profund valor simbòlic de la muntanya.

Una clàssica, per la Serra del Montsant, que oferim a totes les nostres sòcies i socis. Animeu-vos!!!!!!

I especialment als amics del Club Ciclista Bike Ghost Rider una entitat de la nostra ciutat que practiquen BTT i amb la que volem fer iniciatives conjuntes nosaltres oferir caminades i activitats de muntanya i ells que son molt actius amb BTT poder fer i oferir algunes de les seves sortides i així complementar i oferir més sortides de diferents especialitats i nivell de dificultat tant tècnica com física als nostres associats i simpatitzants.

Aquesta excursió CAMINANT que us oferim es un oferiment a les nostres sòcies i socis i una primera activitat per les amigues i amics de Club Ciclista Ghost Riders Bike.

La sortida es una clàssica d’unes 5 h i 1/2 de marxa sense dificultats tècniques i molta de la historia d’aquesta serralada, amb un desnivell i distancia assequibles a la majoria de persones.

Per completar la caminada us oferim l’ús del nostre refugi per poder fer un dinar de germanor allí i gaudir del paisatge que ens ofereix des el seu balcó i com no de les instal·lacions del mateix.

Horari Previst:

08:00 h Imperial Tàrraco
09:00 h Sortida des de el Refugi Montsant d’Albarca.
10:15 h Esmorzar a la Ermita de Sant Joan de Codolar. (Porteu menjar i beure).
12:00 h Cova Santa. Qui vulgui entrar es farà us d’una ½ hora. (Porteu Casc i Frontal).
13:00 h Cim de Roca Corbatera. (Foto de Grup).
14-14:30 h Arribada al Refugi Montsant (Albarca).

Que heu de portar, botes de mitja canya de trekking o be unes bones sabates de trekking, roba d’abric amb diferents capes motxilla amb beguda i algun “bocata” o fruits secs per menjar, frontal i casc (si voleu entrar a la Cova Santa) i alguna muda per canviar-se, pel fang de la cova o la suor del recorregut. si voleu entrar a la cova.

Dinar, de Campanya al nostre Refugi, Montsant:
0.-Entrants
1.- Pasta
2.- Pollastre
3.- Fruita i Coca de Cornudella
Pa, Aigua, Vi i Gasosa.

10€

Apunteu-sé el més aviat que pugueu, les places per poder dinar del Refugi no son il·limitades.
El 14 de març es el últim dia per confirmar la assistència a la sortida, s'ha de donar temps als responsables del refugi per fer la compra necessària i poder gaudir d'un dinar de campanya com cal.

RECOMANACIONS I NORMES

Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació es que obtinguin el carnet federatiu anual o be temporal, no es obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat. Si volen participar del dinar de germanor al refugi hauran d’abonar la quantitat de 10€.

Els excursionistes que estiguin federats han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el seu nom, codi i tipus de llicencia i telèfon mòbil. Si volen participar del dinar de germanor al refugi hauran d’abonar la quantitat de 10€.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu de l’any en curs, hauran, de forma preceptiva, treure’s la llicencia temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant passar per secretaria del CET, dimarts o dijous de 19 h fins 21h, donant les seves dades per complimentar l’assegurança i fer a la persona interessada soci de promoció o esporàdic per un dia, el cost serà de 6€, que si voleu gaudir del dinar de germanor del refugi el cost serà de 16€.

Com a cas excepcional en aquesta sortida els membres del Club Ciclista Ghost Riders Bike, nomes pagaran 4,5€ per l’assegurança i els farem socis honorífics per un dia, pel que el cost d’aquest dia serà de 10€ del dinar en cas de que vulguin gaudir del dinar de germanor al refugi i 4,5€ de l’assegurança, total 14,5€.

Si per algun motiu la persona interessada no pot passar per secretaria en el local social del Centre Excursionista Tarragona, pot trucar al numero de telèfon, durant els dies i horari indicats, (dimarts i dijous de 19 fins 21 h) 977 24 02 50 i el pagament es farà a traves de transferència al compte corrent del CET: La Caixa -. ES46 2100 0006 3402 0123 9318 .- indicant l'activitat a que correspon i les vostres dades personals, nom complert, DNI, numero de telèfon, per poder habilitar l'assegurança i ser soci esporàdic temporal de l'entitat.

Tot això ha de ser previ a la sortida.

Per més informació i coordinació d'aquesta sortida el telèfon de contacte es 660 894 138, Jordi Aluja Bargalló.


Recorregut amb BTT fins Renau i tornar Tarragona

25 Mar 08:00 - 14:30 25 Mar 08:00 - 14:30 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
Recorregut de 40km amb BTT fins Renau i tornar Sortida amb BTT organitzada pel Club Ciclista Bike Ghost Riders Tarragona para el Centre Excursionista Tarragona, la ruta serà...   More info

Platja Arrabassada fins Ferran per la Costa

31 Mar 08:00 - 13:30 31 Mar 08:00 - 13:30 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
Excursió amb els gossos i els seus amos, per acomiadar la temporada on estan permeses les mascotes per les nostres platges. Sortirem des de la platja de l’Arrabassada passant per...   More info

Estanys de la Pera i Cim de Perafita

14 Apr 08:00 - 15 Apr 19:30 14 Apr 08:00 - 15 Apr 19:30 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
Pujada amb raquetes o esquís de muntanya des de l’Estació d’Aransa fins els Estanys de la Pera son unes 3 hores d’ascensió uns 600 m de desnivell i dinarem a l’arribada al refugi...   More info

Curs D'iniciació a La Fotografia De Muntanya CET

16 Apr 18:30 - 23 Apr 20:30 16 Apr 18:30 - 23 Apr 20:30 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
CURS REFLEX: Dies 16 i 18 d'abril (1a setmana) 23 i 25 d'abril (2a setmana) CURS COMPACTA i BRIDGE: 17 i 19 d'abril (1a setmana) 24 i 26 d'abril (2a setmana) PROPOSTA SORTIDA...   More info

Exposició "+100 anys d'excursionisme a Tarragona"

20 Apr 19:00 - 21:00 20 Apr 19:00 - 21:00 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
El proper dia 20 d'abril s’obrirà de forma excepcional les portes del hall de L'Arxiu Municipal on tenim i gaudim de l'exposició de la historia de l'excursionisme tarragoní des el...   More info

Collbató - Montserrat - Collbató

29 Apr 08:00 - 14:00 29 Apr 08:00 - 14:00 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
De Collbató a Montserrat, per les Bateries o Camí Vell i tornar a Collbató, pel camí de les Feixades Dificultat tècnica: Moderada Temps: 3 hores 30 minuts. Amb parades Passarem...   More info

Trekking a l’Alt Atlas del Marroc (M’Goum 4067 m)

05 Jun 22:59 - 17 Jun 20:00 05 Jun 22:59 - 17 Jun 20:00 - Tarragona Tarragona
Centre Excursionista Tarragona CET Centre Excursionista Tarragona CET
Trekking a l’Alt Atlas del Marroc (M’Goum 4067 m), es un trekking de un 9 dies caminant per una de les zones berebers menys tocades pel turisme on passarem per altiplans d’una...   More info


© 2018 Siguez